Natuur- en Milieu educatie centrum

De gemeente Schiedam beschikt over een eigen natuur- en milieu educatie centrum (NME). Dit centrum is gelegen aan de Harreweg (nr. 10-12) in park Kethel Schiedam-Noord en is onderdeel van de ‘Poort tot Midden-Delland’ Ander groene organisaties zoals de Boshoek en de Groene Raat zijn ook in park Kethel gehuisvest. Gezamenlijk wordt enkele keren per jaar een open dag georganiseerd met groene doe- en kijkactiviteiten voor jong en oud.

Het NME centrum wordt jaarlijks bezocht door duizenden basisschoolleerlingen. Op hun eigen niveau krijgen deze leerlingen lessen over de natuur- en milieugerelateerde onderwerpen. Doel van de lessen is om leerlingen bewust te maken van hun directe omgeving en het besef te geven dat we goed om moeten gaan met onze natuur en het milieu. Niet alleen op het centrum vindt natuur- en milieu educatie plaats. In Schiedam zijn meerdere organisaties actief om bij te dragen aan een duurzame stad.

De stichting Milieu Dichterbij voert in opdracht van de gemeente het natuur- en milieu educatie programma uit op het NME centrum. Tevens coördineert zij in samenspraak met de gemeente het gehele aanbod van natuur- en milieu educatie in de stad.

Voor het huidige aanbod van Natuur- en Milieu educatie in Schiedam kunt u doorklikken naar ‘De parels van Schiedam’.  U vindt hier niet alleen het aanbod van NME activiteiten maar het is tevens ook de portal naar de Kunst- en Cultuur educatie in de stad. Rond juni van ieder schooljaar wordt het aanbod van het komende schooljaar gepresenteerd en online gezet.

De 17 werelddoelen

In 2015 heeft de VN 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Deze Global Goals for Sustainable Development werden unaniem geadopteerd door alle lidstaten en vormen voor de periode tot 2030 een belangrijke gezamenlijke agenda.

Alle Global Goals hebben subdoelen die direct of indirect verband houden met het dagelijkse werk van lokale en regionale overheden. De lokale overheid is het overheidsniveau dat in de beste positie verkeert om de mondiale doelen te koppelen aan wat er lokaal moet gebeuren.

Duurzaamheid is één van de kernopgaven voor de gemeente Schiedam in de huidige bestuursperiode. Leidraad hiervoor is de opname van de duurzame ontwikkelingsdoelen in het beleid. 

Binnen het NME werkveld worden lessen en projecten eveneens gekoppeld aan de 17 werelddoelen.

Voor meer informtie over de werelddoelen klik hier.

Adres NME Centrum:

Harreweg 10-12
3124 KB Schiedam
010-4713607
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving

Het NME centrum Harreweg  ligt in polderpark Kethel en is met de auto het best te bereiken wanneer u Noordeinde op de navigatie aanhoudt. U kunt hier parkeren en vervolgens doorlopen op het fietspad Harreweg. Het is dan de eerste boerderij rechts. U kunt ook parkeren op het Bachplein, houdt dan de routebeschrijving van het OV aan.

Met OV: tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein , teruglopen naar het Bospad (langs de Boshoek lopen), bij het fietspad linksaf de Harreweg op en dan de eerste boerderij rechts.

Contact